Water bij de wijn…

Mag je water toevoegen bij whisky? Ja natuurlijk! Ten eerste geeft het een extra vleug aroma in je proefglas en daarnaast kan de alcohol iets te stevig zijn voor je smaak en gevoel. Waarom zou je dan niet wat water of zelfs ijs toevoegen als je het gewoon lekker vindt?
Er zijn best wat manieren om whisky een andere beleving mee te geven. Combineren met een lekker hapje als kaas, chocola, charcuterie of gewoon een zak bacon-chips. Het kan net een twist aan de smaak en aroma’s geven zodat je whisky nog lekkerder overkomt. En uiteindelijk draait het daar om: vind je deze whisky lekker of niet?

De whiskypurist zal ongetwijfeld zeggen dat je je whisky alleen maar ‘neat’ mag drinken. Een foodie, zoals wij, zal zeggen dat je gewoon op zoek moet gaan naar de juiste combinatie. Whisky gebruik je als ingrediënt om een leuke avond/moment te beleven. Net als een mooi stuk muziek, lekker eten, de juiste plek en uitstekend gezelschap.

Het leukste is dat die zoektocht naar de lekkerste whisky nooit eindigt. Het gaat om het geheel. Het vinden van je eigen tijdelijke walhalla, waarbij whisky een van de ingrediënten vormt. Hoe leuk is dat?
Het is geen compromis, het is juist het zoeken wat het zo de moeite waard maakt!

Have a dramtastic day!